top of page

Hoe dagelijkse kleine dingen leiden tot iets groots


Ken je dit? Er is iets in je leven waar je niet blij mee bent, maar het is er. Je hebt er nog niet zoveel last van, dus je doet er nog niets aan om het te veranderen. En INEENS ben je het HELEMAAL ZAT!! Er moet iets gebeuren en wel NU! Het is TE ver gekomen.

Dat heet 'de Compound Effect'. Je stapelt kleine beetjes dagelijks op elkaar totdat je er helemaal zat van bent of totdat je de moed opgeeft.

Bijvoorbeeld: je vindt jezelf te dik, maar je doet er niets aan en je blijft je huidige gewoonten volhouden. Op enig moment vindt je jezelf op de weegschaal of in een beschamende situatie en dan dringt het tot je door: IK BEN TE DIK!

Dat is vaak het moment waarop wij mensen het roer drastisch omgooien.

En DAAR, bij die drastische wijzigingen (die we toch niet volhouden) gaat het mis.

We maken het onszelf onmogelijk moeilijk door het op stel en sprong volledig anders te gaan doen dan voorheen. Hoe zou jij het vinden als jij ineens door iemand in Afrika in een lemen hutje werd gezet? Zou jij je dan op slag kunnen aanpassen? NEE, natuurlijk niet. Maar waarom doen we dat wel met ons lijf of andere keuzes die over ons gaan?

GELUKKIG MAG JE DAAR NU MEE GAAN STOPPEN, want ik ga je vertellen over The Compound effect.

Bedenk eerst dat als je de Compound Effect in negatieve zin voor je hebt laten werken, dan kan dat ook in positieve zin. Het werkt niet om zaken drastisch te veranderen. Dat is toch ook niet leuk?

Heb geduld en ga op dagelijkse basis iets kleins veranderen, waarmee je op de langere termijn hetzelfde effect bereikt, maar dan blijvend.

Bijvoorbeeld 10 kilo afslanken is niet moeilijk met een crashdieet, maar die 10 kilo's eraf houden in de jaren die gaan komen dat lukt niet als je niet geleerd hebt hoe je het er af moet houden.

Voorbeeld:

1 man eet 150kcal meer per dag dan normaal voor de duur van 1 jaar.

1 man eet 150kcal minder per dag dan normaal voor de duur van 1 jaar.

De eerste persoon eet 54750kcal meer en de tweede persoon eet 54750 minder, door bijvoorbeeld 2 boterhammen kaas te laten staan of 1 stroopwafel.

Het verschil tussen deze twee is 109500kcal. en dat zijn heel veel kilo's verschil.

Te Compound Effect is op alle gebieden in je leven toepasbaar (denk bijv. aan sparen). Het werkt echt!

Featured Review
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Tag Cloud
bottom of page