top of page

Van Montepulciano via Cosenza en het mooie Puglia naar Ascoli Piceno


Bella Italia

"Zullen we maar gaan vliegen? Zuid Italie is zo ver". Na wat uitzoekwerk bleek vliegen de snelste manier te zijn om in Zuid Italie te komen, maar we zouden wel de reis missen, waar we zo van houden. "En ach.....als je 2100 km in 3x700km opknipt, dan valt het toch wel mee?", zeiden we tegen elkaar.

Onze reis zal ons voeren naar het schitterende wijngebied Montepulciano, waarna we verder reizen naar Cosenza in het armere Zuid Italie. Daar gaan we de bergen en de natuurparken verkennen en ons laven aan 40 graden C.

Maar er liggen azuurblauwe zeeen en hagelwitte stranden in het verschiet wanneer we ons naar Puglia gaan verkassen, in de hak van Italie. Prachtige stadjes, waanzinnige rotsformaties en heerlijk eten.

En het houdt maar niet op, want na al dit moois rijden we verder naar het prachtige Le Marche en gaan we nog 5 dagen vertoeven bij Peter en Vanessa in Monsampolo del Tronto.

Aan het eind van onze 24-daagse reis laten we de opties open en gaan we op ons gemak de terugreis aanvaarden. Ik kan niet wachten tot ik verslag kan uitbrengen van al het moois dat we hebben gezien.

Featured Review
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Tag Cloud
bottom of page