top of page

Colonella, het verborgen mooie Italiaanse stadje

Al sinds 2010 heb ik (samen met mijn man) mijn hart verloren aan Le Marche, een van de mooiste provincies van Italie. Drie keer zijn wij in Monsampolo del Tronto op vakantie geweest bij Peter en Vanessa van Villa Bussola. Een pittoresk typisch Italiaans dorpje waar je tussen de Italianen leeft als je daar op vakantie bent.

Peter is Nederlander en Vanessa Italiaanse en samen hebben zij een sfeervolle, gezellige en rustige minicamping waar wij ons erg thuis voelen.

De Marche, grenzend aan Abruzzo (zie kaartje) heeft de adriatische zee, bergen in het achterland en tal van prachtige middeleeuwse plaatsjes. De naam van een van die plaatsjes zagen wij wel steeds op de weg naar onze favoriete strandtent in Villa Rosa, maar waren we nog nooit geweest. Op een van onze laatste dagen in Italie zeiden we tegen elkaar: 'kom we gaan naar Colonella'. Zo gezegd, zo gedaan.

Het was al avond en een donkere weg voerde ons naar boven naar het dorp. Het aanzicht van het verlichte plaatsje deed ons hart al sneller kloppen. Maar toen wij onderaan de trappen stonden om Colonella in te gaan viel onze mond open. Het was net of wij een prachtige Italiaanse ansichtkaart binnen stapten. Het was er brandschoon, de grond was een en al marmer en de panden waren gebouwd van lichte steen. De temperatuur was fantastisch na een dag van 38 graden.

Op het eerste sfeervolle terrasje streken we neer voor due cappuccini. Volop genoten we van al het goede van Italie. Verder naar boven toe was er een gezellig pizzafeest aan de gang en traditionele ovens brandden voluit om iedereen van diverse smaken pizza's te voorzien. Er speelde een kneuterige band op de achtergrond.

We verlieten het feestgedruis op zoek naar de stilte en andere prachtige plekjes in dit dorpje. Aan de achterzijde stonden we bij de stadsmuur en konden de maan zien schijnen op de Adriatische Zee.

Colonella zal ik niet snel vergeten. Het is een bezoekje meer dan waard.

Featured Review
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Tag Cloud
bottom of page