top of page

De magische eurocent


Als jij een keuze had tussen het aannemen van €3.000.000 in contanten NU of 0,01 eurocent die iedere dag verdubbelt gedurende 31 dagen, welke van de twee zou jij kiezen?

Als je dit verhaal kent, dan weet je wat de beste keuze voor jou is en toch is het voor velen van ons heel moeilijk om te zien dat de eurocent kiezen de slimste keuze is.

Ik zal het je uitleggen.

Laten we als voorbeeld nemen dat jij de contanten direct aanneemt en een vriend van jou de eurocent kiest. Op dag 1 heb jij €3.000.000 in jouw bezit en jouw vriend slechts €0,01. Op dag 5 heeft jouw vriend €0,16 en op dag 10 €5,12 tegenover jouw enorme bedrag. Jouw vriend zou zich erg ongemakkelijk kunnen voelen over zijn keuze, want jij hebt zoveel meer. Jij gebruikt je geld om leuke dingen mee te doen, wellicht je droomauto te kopen of een dure vakantie te doen. Maar jouw vriend gaat door.

Na 20 volle dagen (nog 11 dagen te gaan) heeft hij 'nog maar' €5243. Hoe zou hij zich nu voelen? Voor al zijn opofferingen om voor de eurocent te kiezen en positieve kijk op de zaak heeft hij nog maar net over 5000 euro. En hij is al 20 dagen bezig en slechts 11 dagen verwijderd van dag 31.

DAN GAAT DE MAGIE van de Compound Effect BEGINNEN!! Dezelfde rekenkundige groei -namelijk dat iedere dag het bedrag verdubbelt- maakt dat op dag 31 de ene kleine (ogenschijnlijk) weinig beduidende eurocent €10.737.418 waard is. Drie keer meer dan de €3.000.000 die jij in cash aannam.

Het zijn de dagelijkse bewuste keuzes en kleine stapjes die ervoor zorgen welke richting we op gaan met ons leven.

Het is niet het grote of de wonderpil of de snelle belegging die er voor zorgen dat we snel ons doel behalen. Het zijn de dagelijkse, consistente zaken die ervoor zorgen dat ons leven veranderd........in de goede of de verkeerde richting.

Binnenkort volgt nog zo'n voorbeeld.........

Featured Review
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Tag Cloud
bottom of page